Kategóriák

MÉRETTÁBLÁZAT

MÉRETTÁBLÁZAT

MÉRETTÁBLÁZAT PDF

 

VIDEÓ A MÉRETEZÉSHEZ

ANYAGOK

anyagok

Közvetlen kapcsolat

Székely Gábor

mobil: +36-30-280-1742

e-mail: gabor.szekely@4hend.hu

Kreiss István

mobil: +36-70-332-3000

e-mail: istvan.kreiss@4hend.hu

 

 

Házhozszállítás

Termék részletekARAMID

ARAMID

Az aramid egy különleges szintetikus textil anyag, amelyet gyakran használnak munkaruházatokban és védőruházatokban. Ez az anyag rendkívül ellenálló és tűzvédelmi tulajdonságokkal rendelkezik, így ideális választás olyan környezetekben, ahol magas hőmérsékletű vagy tűzveszélyes munkavégzés történik.

 

Az aramid anyagot polimerláncokból állítják elő, amelyeket speciális kémiai folyamatokkal erősítettek. Az aramid szálak rendkívül erősek és szakadásállóak, ami hozzájárul a tartósságához és a kiváló védő tulajdonságaihoz.

 

Az egyik legfontosabb tulajdonsága az aramid anyagnak az, hogy rendkívül ellenáll a magas hőmérsékletnek. Az anyag nem ég, olvad vagy cseppen, amikor kitéve van lángnak vagy hőnek. Emellett kis mértékű hővezetési tulajdonsággal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kevés hő áramlik át az anyagon, így védve a viselőt a sérülésektől.

 

Az aramid anyag kiváló mechanikai tulajdonságokkal is rendelkezik. Nagyon ellenáll a szakadásnak és a kopásnak, ami azt jelenti, hogy hosszú távú teljesítményt nyújt a munkaruházatban. Emellett ellenáll a vegyszereknek és a rozsdásodásnak, ami növeli az anyag élettartamát.

 

A védőruházatban az aramid anyag fontos szerepet játszik a sérülések minimalizálásában és a munkavállalók biztonságának védelmében. Az anyag tűzálló tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a ruházat hosszabb ideig ellenálljon a tűznek, ami nagyobb esélyt ad a menekülésre vagy a segítségnyújtásra vészhelyzet esetén.

 

Fontos megjegyezni, hogy az aramid anyagok általában nem légáteresztők és nem nedvességelvezetők, ezért az ilyen típusú ruházatok viselése hosszabb időn keresztül kényelmetlen lehet. Ezért az aramid anyagot gyakran kombinálják más textil anyagokkal, például pamuttal vagy poliészterrel, hogy javítsák a szellőzést és a nedvességelvezetést.

 

Összességében az aramid anyag rendkívül ellenálló, tűzvédelmi tulajdonságokkal rendelkező anyag, amely kiváló választás a munkaruházatban és a védőruházatban. Az anyag tartóssága, magas hőmérsékleti ellenállása és kopásállósága hozzájárul a munkavállalók biztonságához és védelméhez.

  • Cikkszám
    1116
Webáruház készítés