Kategóriák

MÉRETTÁBLÁZAT

MÉRETTÁBLÁZAT

MÉRETTÁBLÁZAT PDF

 

VIDEÓ A MÉRETEZÉSHEZ

ANYAGOK

anyagok

Közvetlen kapcsolat

Székely Gábor

mobil: +36-30-280-1742

e-mail: gabor.szekely@4hend.hu

Kreiss István

mobil: +36-70-332-3000

e-mail: istvan.kreiss@4hend.hu

 

 

Házhozszállítás

Termék részletekAntisztatikus és ESD tulajdonságok

Antisztatikus és ESD tulajdonságok

A Blåkläder kínálatában található összes biztonsági cipő antisztatikus, ami az EN ISO 20345 szabvány alapkövetelménye. Olyan modelleket is kínálunk, amelyek ESD termékként vannak igazolva, pl. EPA területeken (elektrostatikusan védett területek) engedélyezett.
Az elektrosztatikus kisüléseket kerülni kell, akár antisztatikus, akár ESD tulajdonságok miatt. De van egy fontos különbség; az EN ISO 20345 antisztatikus specifikációja a cipőt használó személy védelmét szolgálja, míg az ESD szabványok (EN 61340-XX) követelményei a cipőben lévő személy által kezelt termék védelmét szolgálják.
A két tulajdonság vizsgálati módszerei különböznek.

Az EN ISO 20345 szabvány antisztatikus jellemzőit kizárólag a cipő és a laboratóriumi felszerelés alapján értékelik.Az érintkezési ellenállás a cipőben nem haladhatja meg az 1 G Ω-ot, de nem lehet kevesebb 100 kΩ-nál. Ha a cipő túlságosan vezető, az biztonsági kockázatot jelenthet a cipőt viselő személy számára.

Az ESD tulajdonságok két különböző módszerrel értékelhetők;
Az EN 61340-4-3, egy olyan teszt, amelyet laboratóriumi berendezésekkel és három páratartalom mellett végeznek, amelyek közül az 1. osztály a legszárazabb, és így a legmagasabb osztály. Az érintkezési ellenállásnak 100 kΩ és 100 MΩ között kell lennie a jóváhagyáshoz.
Az EN 61340-5-1 egy olyan teszt, amely egy teljes rendszert érvényesít, beleértve a cipőket és a személyt is. Ha a mért érintkezési ellenállás kisebb, mint 35 M Ω, akkor a cipő ESD-kompatibilis. Nincs alsó ellenállási határ meghatározva.

Ez azt jelenti, hogy még ha a vizsgálati módszerek kissé eltérnek is, az EN ISO 20345 antisztatikus követelményeit teljesítő cipő az ESD-jóváhagyás követelményeinek is megfelelhet. A Blåkläder azonban mindig külön teszteli a védőcipőket az ESD-követelmények szempontjából, ha a modellt az EPA-területeken való használatra tervezik.
A Blåkläder ESD-jóváhagyott biztonsági cipőit a RISE, Svédországi Kutatóintézetek hagyták jóvá;

  • Cikkszám
    ESD
Webáruház készítés